Vlaamse Vereniging voor
Ruimte en Planning

  • 09-11-2018

VRP-Stadsexcursie Parijs

Onder leiding van Ann Verhetsel (UAntwerpen) trekken we op 9 november naar Parijs. We zullen verschillende buurten en projecten bezoeken vanuit de invalshoeken van de ruimtelijke planning en de sociale en economische geografie – wat ongetwijfeld boeiende inzichten zal bieden in vastgoedontwikkelingen.

Op het programma staan een bezoek aan de vernieuwde Hallen, een attractief stadsproject in het centrum van Parijs en de dynamische oude confectiewijk Le Sentier. We ronden de wandeling in het oude ‘industriële’ Parijs af met een verkenning van het vernieuwde Canal Saint-Martin, niet zo ver weg van de Bataclan.

Daarna trekken we westwaarts met een wandeling door de duurste vastgoedwijken van de Avenue Montaigne en de Champs Elysées. We zullen recente ontwikkelingen op La Défense bekijken en de sfeer opsnuiven van de rive gauche in het mondaine Saint-Germain-des-Prés.

De excursie bestaat uit een flinke wandeling aangevuld met verplaatsingen met de metro. ‘s Middags eten we in de buurt van een ‘Passage Indien’ en ’s avonds ronden we af met een aperitiefje in de Rue de Buci.

Inschrijvingen openen binnenkort!

Deze pagina werd aangemaakt op 13 maart 2018

©2018 VRP
Alle rechten voorbehouden.