Vlaamse Vereniging voor
Ruimte en Planning

  • 12-09-2018 - 16-09-2018

VRP-Studiereis Bordeaux: save the date

Bordeaux stond tot op het eind van de 20ste eeuw bekend als een grauwe stad. Daar is de laatste jaren heel wat verandering in gekomen, mede dankzij burgemeester Alain Juppé. Onder zijn leiding werd de wijnstad drastisch aangepakt: historische gebouwen werden gerestaureerd, er werden nieuwe tramlijnen aangelegd, de kades langs de Garonne werden opgeknapt en grootschalige stadsprojecten zoals de maritieme site ‘Bassin à Flot’ zagen het levenslicht.

Onder impuls van de wijnboeren wordt een halt toegeroepen aan de voortschrijdende suburbanisering. Het programma ‘50.000 Logements’ voorziet in een grote hoeveelheid bijkomende woningen in de stad, gekoppeld aan een tramverbinding. Tegelijk wordt  55.000 hectare grond voorzien voor natuur. Dit alles wordt mee mogelijk gemaakt dankzij een doorgedreven stadsregionale samenwerking: ‘Bordeaux  Métropole’.

Dit alles zal ruimschoots aan bod komen tijdens de jaarlijkse VRP-studiereis.

Naast deze grootschalige projecten bezoeken we ook kleine projecten zoals de ‘rue jardin’ in de Rue Kleber. De Rue Jardins tonen hoe een lokale overheid kan inspelen op de nood die bewoners ervaren aan groenvoorziening in de straat en hoe bewoners kunnen betrokken worden bij ontwerp en onderhoud.

Spek voor de bek van Vlaamse steden en gemeenten, met andere woorden.

praktisch

De VRP trekt van woensdag 12 t.e.m. zondag 16 september naar deze Franse topper. De treinreis, vier overnachtingen met ontbijt, drie avondmaaltijden, alle bezoeken en reisbegeleiding zijn in de prijs inbegrepen. Meer info en de mogelijkheid om in te schrijven volgen later.

Richtprijs (onder voorbehoud van wijziging)

  • Single kamer: € 1.150 euro
  • Dubbele kamer: € 995 euro

Deze pagina werd aangemaakt op 13 maart 2018

©2018 VRP
Alle rechten voorbehouden.