Vlaamse vereniging voor ruimte & planning | Duurzame stedenbouw en ruimtelijke ordening

Ruimte 3

“De betekenis en identiteit van het landschap moeten een belangrijk uitgangspunt zijn wanneer Vlaanderen zijn nieuwe uitdagingen aangaat. Maar de landschapsarchitect is in Vlaanderen nog onvoldoende met de grote schaal bezig.” Dat schrijft Ann Meirlaen in het derde nummer van Ruimte. In de marge pleit ze voor een aparte opleiding “master in de landschapsarchitectuur” die het de landschapsarchitect mogelijk zou moeten maken om mee het debat over de toekomst van de ruimte te voeren. Lees meer

   
 

enkele artikels uit Ruimte 3 

Het Vlaams landschap roept om een sterk ontwerp.

De landschapsachitect in Vlaanderen is nog onvoldoende met de grote schaal bezig. Een aparte opleiding master in de landschapsarchitectuur zou het de landschapsarchitect mogelijk moeten maken om mee het debat over de toekomst van de ruimte te voeren.

Bekijk  artikel

 

 

 
       
 

Kijken en begrijpen: Jane Jacobs blijft actueel

Het Architectuur Film Festival Rotterdam vertoont op 31 oktober en 1 november a.s. (in het jaar 2009, nvdr)  een documentaire over de Amerikaans-Canadese stadsactiviste Jane Jacobs (1916-2006). De Amsterdamse dienst ruimtelijke ordening gebruikt haar methode om de kansen van buurten in de creatieve kenniseconomie in kaart te brengen.

Bekijk artikel

     
«naar alle nummers