Vlaamse vereniging voor ruimte & planning | Duurzame stedenbouw en ruimtelijke ordening

Welkom bij VRP

Citizen Jane

4 oktober. Leuven

Voor haar 20ste verjaardag trakteert de VRP u op ‘Citizen Jane’, een hagelnieuwe documentaire over het leven en het werk van Jane Jacobs. Het is meteen ook de Belgische première! We vertonen de film twee maal: op 12 september in Cinema Zuid (Antwerpen) en op 4 oktober in Cinema ZED (Leuven). Lees meer

De VRP zoekt...

projectcoördinator

De VRP zoekt een projectcoördinator activiteiten en vorming om op 1 januari 2018 aan de slag te gaan. De functie omvat een combinatie van inhoudelijke en praktische zaken. Heb je een masterdiploma stedenbouw en ruimtelijke planning? Of ben je vertrouwd met theorie en praktijk van het vakgebied? Ken je de hete hangrijzers van de ruimtelijke planning in Vlaanderen? Zit het coördineren van vorming en evenementen je in het bloed? Solliciteer dan voor 12 oktober!

Lees meer »

VRP-Masterclass Kernversterking

oktober-december 2017

In het najaar lanceren VRP en Team Vlaams Bouwmeester de 'Masterclass Kernversterking', opvolger van de succesvolle ‘Masterclass Stadsprojecten’. In tegenstelling tot de vorige Masterclass richt de nieuwe opleiding zich naast centrumsteden ook tot kleinere steden en gemeenten. De Masterclass wil inspiratie en kennis bieden aan stedenbouwkundig ambtenaren, mandatarissen en andere betrokkenen bij het ruimtelijk beleid van een stad of dorp.

Lees meer »

VRP-Afstudeerprijs 2017

Deadline: 25 september 2017

Elk jaar worden er aan de Vlaamse onderwijsinstellingen inspirerende eindwerken geschreven die de vakwereld nauwelijks bereiken. Om te vermijden dat deze inspirerende, lezenswaardige thesissen roemloos onder een laag stof eindigen, reikt de VRP elk jaar de Afstudeerprijs uit aan een eindwerk met een ruimtelijke/stedenbouwkundige inslag. De prijsuitreiking gebeurt traditiegetrouw op de Werelddag van de Stedenbouw (16 november 2017, Genk).

Lees meer »