Vlaamse Vereniging voor
Ruimte en Planning

Ruimte 33

Het gebeurt niet zo vaak dat er taart en kaarsjes op tafel verschijnen om de verjaardag van een ‘plan’ te vieren. Ruimte wil met dit nummer over ‘20 jaar Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen’ (RSV) een feestje bouwen.

En we hebben daar veel goed volk voor uitgenodigd: niet minder dan 35 gasten hebben schriftelijk of in levenden lijve een bijdrage geleverd aan dit themadossier. De kers op de taart is het gesprek dat voormalig VRP-directeur Peter Renard had met zes mensen die van dichtbij het wel en wee van het RSV hebben meegemaakt: prof. em. Louis Albrechts en vijf leden van zijn Plangroep. Het werd een emotionele namiddag, waarbij ongegeneerd werd gelachen, gemijmerd en gegromd.

Bestel Ruimte 33

Bekijk de inhoudstafel

Lees Ruimte 35 digitaal via Vandenbroele Connect


Sneak Peek

‘PRIAK’s. Een achterpoortje dat dicht moet’

Op 17 november 2016 won Christine Clits de VRP-Afstudeerprijs met haar ‘Evaluatieonderzoek naar de ontwikkelingsmogelijkheden van woonuitbreidingsgebieden’. Haar onderzoek focuste op een instrument dat voor bedenkelijke ruimtelijke ontwikkelingen heeft gezorgd in Vlaanderen: het ‘principieel akkoord’ – ook gekend als ‘priak’. Het eindwerk van Clits (Universiteit Antwerpen) draagt bij aan de prangende maatschappelijke vraag naar het stopzetten van dagelijkse inname van open ruimte.

Lees artikel


 

 

 

Deze pagina werd aangemaakt op 23 november 2017

©2019 VRP
Alle rechten voorbehouden.