Activiteiten > Aménage à trois. Studiebezoek Kortrijk.

12-03-2020

Aménage à trois. Studiebezoek Kortrijk.

inschrijven

‘Aménage à trois’ is een uitwisselingsatelier van de VRP en haar Franstalige zusterorganisatie FUP (For Urban Passion) waarin Vlaamse, Brusselse en Waalse stedenbouwkundigen/ruimtelijk planners bij elkaar op visite gaan.

Op 12 maart gaan we naar Kortrijk. De Zuid-West-Vlaamse stad is ingebed in een sterk regionaal en internationaal netwerk en gebruikt dat om haar stedenbouwkundige thema’s naar een hoger (schaal)niveau te tillen. Zo illustreert de intergemeentelijke visie voor een klimaatbestendige Gaverbeekvallei bijvoorbeeld dit grensoverschrijdende en gebiedsgerichte denken. De Gaverbeekvisie is intussen doorgetrokken naar het internationale verhaal van de ‘Blauwe Ruit’, een lus van 90 km die gevormd wordt door de belangrijkste waterlopen in de Eurometropool. Naast de Gaverbeekvallei bezoeken we nog enkele andere projecten waaronder ‘Transfo’, een elektriciteitscentrale die goed op weg is om een zero-impactsite te worden. We houden ook halt bij de voormalige vlasindustrie aan de Leiemeersen. Dit meersengebied tussen Leie en Heulebeek is een van de laatste grote openruimtegebieden in de Leievallei en heeft ontzettend veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van recreatieve activiteiten.

Praktisch

Deelname € 50 (leden VRP en FUP) | € 75 (niet-leden) | € 25 (studenten)

Inschrijvingsformulier ‘blijft hangen’? Dan bent u wellicht online met Internet Explorer. Die oude jongen is ook blijven hangen (in de tijd). Probeert u eens een andere browser (chrome, firefox, duckduckgo …). Als het dan nog niet lukt graag een mail naar info@vrp.be.

inschrijven

inschrijven:

formulier wordt geladen...