Activiteiten > Dag van de Trage Weg

17-10-2020 - 18-10-2020

Dag van de Trage Weg

De essentie van de Dag van de Trage Weg is mensen samenbrengen op en rond trage wegen. Elk jaar zetten vele wandelaars, fietsers en ruiters in ons land de voordelen van trage wegen in de kijker en vragen ze meer aandacht voor bedreigde paden, missing links en gaten in het netwerk. Dit jaar gaat Dag van de Trage Weg door op 17-18 oktober.

Het programma is elk jaar opnieuw een bonte verzameling van grote en kleine activiteiten, georganiseerd door tragewegenliefhebbers, lokale verenigingen, verschillende steden en gemeenten. Samen geven ze een krachtig signaal voor meer en betere trage wegen.

Zo zijn er de klassiekers: een wandel- of fietstocht langs bekende en minder bekende of zelfs bedreigde en afgesloten paden. Maar evengoed creatieve of avontuurlijke initiatieven zoals een fotozoektocht, een vertelling of tentoonstelling. Al dan niet met een drink achteraf. En de echte doeners voeren actie of maken zelf een overgroeid pad open. Is er geen activiteit in jouw buurt? Organiseer dan zelf een activiteit op, langs of over trage wegen!

Voor het volledige programma, info en inspiratie: surf naar www.dagvandetrageweg.be.

Vragen? Neem contact op via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 26