Activiteiten > Duolezingen. Start@VRP. Hoogbouw

28-10-2020 - 25-11-2020 (19.30-20.30 u)

Duolezingen. Start@VRP. Hoogbouw

inschrijven

Hoogbouw. De ene stedenbouwkundige trekt er zijn neus voor op, de andere juicht het onomwonden toe. Het is een thema waar in stedenbouwkundige kringen enige controverse over bestaat. De Nieuwe Ruimtemakers van Start@VRP willen net dit soort ‘ongemakkelijke’ onderwerpen op tafel gooien en bespreekbaar maken. Na een eerste reeks duolezingen over water(schaarste) en een tweede reeks over migratie, staat deze nieuwe reeks dus helemaal in het teken van hoogbouw.

28 oktober | Hoogbouw: van nota naar uitvoering

Op woensdag 28 oktober geven de steden Gent en Geel toelichting bij het stedelijk hoogbouwbeleid. Hoe ver kan je gaan met het aantal bouwlagen? Hoe vind je een evenwicht tussen algemeen beleid en lokale context? Verweef je functies? Of ga je voor een monofunctioneel programma in de ‘wolkenkrabber’? Met o.a. Simon Verledens van de stad Gent.

25 november | Hoogbouw: the only way is up?

Voor de tweede lezing, wijken we een beetje af van de duo-formule. Vier experten zullen hun ervaringen met hoogbouw delen en vervolgens met elkaar in discussie gaan: ontwerper Roel De Ridder (Architectuurwijzer), Projectontwikker Nicolas Béarelle (Revive) van onder meer de Ekla-toren aan het Weststation in Molenbeek en burgemeester Jan De Keyzer, die in Oostkamp een standaard verkaveling heeft omgezet naar ‘hoogbouw’. Ontwerper/stedenbouwkundige Marc Martens modereert het gesprek in de hoedanigheid van projectregisseur van Turnova.

PRAKTISCH

Beide lezingen worden online georganiseerd en zullen live te volgen zijn via Teams
Deelname is gratis voor studenten | niet-studenten betalen € 10

Openingsbeeld: Copyright Layla Aerts | stad Gent

inschrijven

inschrijven:

formulier wordt geladen...