Activiteiten > Gezocht: meelopers! (studentenstage)

01-11-2019 - 31-12-2019

Gezocht: meelopers! (studentenstage)

inschrijven

De opleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning biedt je de kans om de ruimte van morgen te bepalen. Niet enkel ontwerpers en planners hebben deze opdracht. Ook omgevingsambtenaren spelen een sleutelrol in ruimtelijke ontwikkelingen en geven vorm aan onze steden en gemeenten. Deze gevarieerde en uitdagende job is weinig bekend bij studenten. De jonge leeuwen van Start@VRP organiseren daarom ook dit jaar ‘meeloopstages’ voor studenten, om jou kennis te laten maken met het boeiende beroep van omgevingsambtenaar.

Wil je een weekje meelopen met een omgevingsambtenaar en ontdekken of deze job iets voor jou is? Stel je dan voor 31 december 2019 kandidaat via het inschrijvingsformulier. Geef je top 3 van voorkeurgemeenten op en wij zoeken voor jou een stageplek!

CONCREET

De oproep voor ‘gaststeden en -gemeenten’ werd enkele maanden geleden gelanceerd. We zijn erin geslaagd een gevarieerd aanbod van steden en gemeenten samen te stellen die een (onbezoldigde) kijkstage van vijf werkdagen aanbieden tussen 1 februari en 19 april 2020. De werkdagen kunnen mekaar opvolgen of gespreid worden over meerdere weken (bv. in functie van interessante overlegmomenten of mogelijke terreinbezoeken). Begin januari leggen we gastgemeenten en kandidaat-studenten samen. Als we jou een stageplaats kunnen aanbieden, brengen we je in contact met de betreffende omgevingsambtenaar. De afspraken (datum en periode waarin je gaat stagelopen) maak je in overleg met hem/haar. Het is niet de bedoeling dat je grote opdrachten uitvoert maar dat je vooral observeert, leert, ‘meeloopt’ en vragen stelt. Mogelijk kan je hier en daar wat kleine taken uitvoeren. De stage is onbetaald. De VRP zorgt voor je verzekering.

Op woensdag 29 april 2020 plannen we een evaluatiemoment/gezellige drink met alle deelnemende studenten en stagebegeleiders. Hieronder vind je het videoverslag van de vorige editie:

DEELNEMENDE STEDEN EN GEMEENTEN

We zijn trots op de mooie en uiteenlopende selectie van Vlaamse steden en gemeenten die zich kandidaat stelden. Allemaal hebben ze hun eigen specifieke troeven én vraagstukken. Laat je meeslepen door de lokale verhalen van Antwerpen, Asse, Blankenberge, Brasschaat, Deinze, Edegem, Erpe-Mere, Geel, Gent, Herenthout, Kortrijk, Lier, Nijlen, Oostende, Sint-Truiden, Turnhout, Vilvoorde, Intercommunale IGEMO, Intercommunale Interleuven of de Provincie Vlaams-Brabant. Lees hier meer over de deelnemende steden en gemeenten.

ACHTERGROND

Deze oproep is een initiatief van Start@VRP, de jongerenwerking van de VRP. Start@VRP is een jonge en frisse groep ruimtelijk planners die studenten stedenbouw en ruimtelijke planning, jong afgestudeerden en starters in het vakgebied een opstap wil bieden naar het lerend netwerk van de VRP. Bij de oprichting werd opgemerkt dat studenten nood hebben aan praktijkervaring om de koers van hun studies te bepalen. Door het brede netwerk van de VRP slagen de starters er nu voor de derde keer in om een uitgebreid aanbod van stageplaatsen aan te bieden en op die manier studenten de kans te bieden stage te lopen bij een omgevingsambtenaar. Het doel is te tonen wat deze job precies behelst – en jou zin te doen krijgen om dit beroep uit te oefenen!

Inschrijvingsformulier ‘blijft hangen’? Dan ben je wellicht online met Internet Explorer. Die oude jongen is ook blijven hangen (in de tijd). Probeer eens een andere browser (chrome, firefox, duckduckgo …). Als het dan nog niet lukt graag een mail naar info@vrp.be.

inschrijven

inschrijven.

helaas, inschrijvingen voor deze activiteit zijn gesloten