Activiteiten > Internationaal PLPR Congres

07-02-2022 - 11-02-2022

Internationaal PLPR Congres

With or without limits

Deadline voor het indienen van abstracts: 15 oktober!

In februari 2022 vindt de jaarlijkse conferentie van de International Association on Planning, Law, and Property Rights (PLPR) plaats in Gent. Met als overkoepelend thema ‘With or without limits’ biedt de conferentie een forum om te reflecteren over de zin en onzin van beperkingen in relatie tot maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, urban sprawl, fragmentatie, betaalbaarheid en ongelijkheid. Een ideale gelegenheid voor Vlaamse experten, om inzichten uit te wisselen met vakgenoten uit andere Europese landen – en als COVID het toelaat, ook uit andere werelddelen.

De Faculteit Architectuur van KU Leuven (Hans Leinfelder en Tristan Claus), de Faculteit Recht en Criminologie van Universiteit Gent (Geert Van Hoorick en Hendrik Schoukens) en het Departement Omgeving van HOGENT (Mieke Paelinck en Peter Lacoere) hebben de krachten gebundeld om een honderdtal internationale experten te verwelkomen om kennis uit te wisselen over uiteenlopende aspecten van planning, recht en eigendom en alle mogelijke onderlinge combinaties ertussen.

Hans Bruyninckx (Europees Milieuagenschap), Patricia Popelier (Universiteit Antwerpen) en Frank Vastmans (KU Leuven) zijn enkele van de keynotesprekers over vermindering van ruimtebeslag en verharding, rechtszekerheid en betaalbaarheid.

Urban sprawl: Dien snel uw abstract in!

De donderdagochtend (10 februari) is volledig gewijd aan urban sprawl in Vlaanderen. Naast twee keynotelezingen, zullen Vlaamse experten in debat gaan met de internationale PLPR-gemeenschap over mogelijke strategieën voor het afremmen en het afbouwen van urban sprawl. Het zal mogelijk zijn voor Vlaamse deelnemers om enkel voor deze ochtendsessie in te schrijven. Meer informatie volgt!

De organisatoren moedigen Vlaamse deelnemers aan om hun inzichten rond planning, recht en eigendom met de internationale PLPR-gemeenschap te delen. Tijdens de conferentie worden verschillende parallelle sessies ingericht waarin deelnemers een korte presentatie (10’) van hun werk geven en van gedachten wisselen met andere deelnemers. Belangrijk is het tijdig indienen van een abstract. Deze tekst mag max. 200 woorden bevatten die de inhoud van de presentatie kort duidt. De abstract wordt vervolgens gereviewed. Midden november krijg je te horen of het voorstel aanvaard werd voor een presentatie tijdens de conferentie. De deadline voor het indienen van een abstract is 15 oktober!

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een tool voor het indienen van abstracts. Dit belet niet dat je alvast kunt beginnen met de voorbereiding. De abstract kan geselecteerd worden voor een algemene presentatie of voor een presentatie in een van de twee speciale sessies (zie website). Verspreid dit nieuws ook gerust verder in je eigen netwerk!

Praktisch

Meer informatie vindt u op de website van PLPR Congres 2022

Foto: Reporters