Activiteiten > Lezing Piet Eckert

28-11-2019 (20.15 uur)

Lezing Piet Eckert

De behoefte aan huisvesting is een blijvend thema in Europese steden. Architecten Piet en Wim Eckert van het Zwitserse bureau E2A zijn zich hier sterk van bewust. Ze ontwierpen een reeks bekende woonprojecten, zoals Werkbundstadt Berlin en Escherpark in Zürich. Op 28 november komt Piet Eckert op uitnodiging van Architectuurwijzer in C-mine cultuurcentrum vertellen over zijn visie op dichter wonen.

De broers Piet en Wim Eckert studeerden beiden af ​​aan de ETH Zürich, in 1994 en 1995. Na hun studie werkten ze voor OMA in Rotterdam, Los Angeles en Seoul. In 2001 richtten ze samen E2A op. Hun werk nam zowel geografisch als typologisch een brede vlucht. Naast huisvesting ontwerpen de broers Eckert projecten voor de publieke, culturele, zakelijke en commerciële sector.

Architectuur is een continue zoektocht naar het ideale, en tegelijk een inventaris van de realiteit. E2A gaat bewust op zoek naar een vorm die deze beide principes eert en die de latente contradicties tussen ambitie, programma en locatie oplost. Wens en realiteit staan steeds vaker in conflict. Daarom werkt E2A strategieën uit die discrepanties en uitersten integreren met organisatorische logica en helderheid. Beperkingen worden omgezet in architecturale vormen.