Activiteiten > Masterclass en debatavond. Dorpen en verdichting

11-03-2020 - 30-03-2020

Masterclass en debatavond. Dorpen en verdichting

Dorpen hebben de toekomst. Of niet? Wie de evolutie bekijkt, kan twijfelen. Het dorpsweefsel verdunt en dat creëert onleefbare situaties. Om dit te keren is kernversterking en verdichting nodig. Alle beleidsniveaus zijn er mee bezig. Planners en ontwikkelaars zoeken hoe ze kwaliteitsvol kunnen omgaan met de opdracht.

Contacten leren ons dat dit in veel gemeenten niet zonder horten of stoten verloopt. Discussies ontstaan over ‘te hoog’, ‘te veel’, ‘te klein’. Om projecten te beoordelen, is er een kader nodig en om dorpen echt toekomst te geven, zijn goede regels, eigenaarschap, samenwerking en slimme investeringen essentieel.

De Plattelandsacademie van de Landelijke Gilden en de VRP willen hierover het publieke debat starten met een masterclass en een debatavond. ‘s Namiddags geeft Guy Vloebergh, senior ruimtelijk planner en gastprofessor aan de Universiteit van Antwerpen, een masterclass over dit thema voor planners, ontwikkelaars en beleidsdeskundigen. Vanaf 20 uur volgt er een debat met een panel van experten over de toekomst van dorpen, waar iedereen inspiratie kan opdoen.

De masterclass en debatavond worden tweemaal ingericht:

  • 11 maart: Aalter, gemeentelijk auditorium
  • 30 maart: Lummen, GC Oosterhof

Praktisch

Meer info en inschrijven (vanaf 15 januari) via de website van de Landelijke Gilden.