Activiteiten > Open Ruimte Platform XL

03-03-2020

Open Ruimte Platform XL

Het Open Ruimte Platform is een initiatief van de Vlaamse Landmaatschappij, het Departement Omgeving, de Vereniging van Vlaamse Provincies en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten. Het Platform wil de expertise en creativiteit van diverse actoren en sectoren samenbrengen rond een gemeenschappelijk belang: de open ruimte. Ondertussen is het Open Ruimte Platform uitgegroeid tot een stevige beweging waar verschillende partners – waaronder de VRP – hun schouders onder gezet hebben. Het Open Ruimte Platform brengt kennis, ervaring, sectoren en instrumenten samen om nieuwe en daadkrachtige (samen)werkvormen te definiëren voor open ruimte en openruimtebeleid.

Op 3 maart nodigt het Open Ruimte Platform iedereen die actief is binnen de open ruimte uit voor het Open Ruimte Platform XL. Bereid u voor op een dag vol getuigenissenkennisdeling en bakken energie om samen verder te sleutelen aan de programma’s en initiatieven van het Open Ruimte Platform. 

Wat mag u verwachten?

Een Terug- en Vooruitblik. In het begin van de dag evalueren we de werking van het Open Ruimte Platform. In een spannend debat kijken we naar de geschiedenis van het Open Ruimte Platform om vervolgens een gooi te doen naar de toekomst. Waar willen we naartoe? Waar liggen de kansen en de struikelblokken? 

Vervolgens duiken we in het pioniersprogramma Water+Land+Schap en laten we lokale coalities aan het woord. Het programma Water+Land+Schap deed een oproep aan lokale actoren om vanuit een geïntegreerde aanpak van water, landbouw en landschap acties op poten zetten. Hoe hebben de lokale coalities en het programmateam tot nu toe de programmawerking ervaren? Wat zijn volgens hen de voor- en nadelen?  En welke verwachtingen hebben ze voor de toekomst? 

In de namiddag steken we de handen uit de mouwen en gaan we aan de slag. De programma’s die in ontwikkeling zijn binnen het Open Ruimte Platform nemen jullie mee in hun traject en zo bouwen we gezamenlijk, in parallelle werksessies, aan de verderzetting.

Via www.openruimteplatform.org wordt u op de hoogte gehouden van updates van het dagprogramma! 

Praktisch

Paleis der Academiën | Hertogstraat 1 | 1000 Brussel
Graag vooraf inschrijven via deze link