Activiteiten > PostCoronaTalk (4)

27-05-2020 (16.00-17.30 uur)

PostCoronaTalk (4)

27 mei | 16 UUR | Het stedelijk voedselvraagstuk

KEYNOTE: HANS VANDERMAELEN

Inleiding door Hans Vandermaelen (UGent/ILVO). Reacties van Jeroen Watté (Wervel), Petra Tas (De Landgenoten) en Charlotte Prové (ILVO)

Net als bij crisissen in het verleden is ruimtelijke planning nu ook een cruciale schakel in het creëren van een gezonde stad. De inmiddels vierde Talk zal helemaal in het teken staan van het stedelijk voedselvraagstuk. -> Alle PostCoronaTalks

Wie het heeft over gezondheid, kan niet om gezonde voeding heen. Covid19 maakt (nog) duidelijker dat de huidige organisatie van het stedelijk voedselvraagstuk precair is. Zeker voor sociaal zwakkeren blijkt het huidige voedselbeleid ontoereikend.

In de talk van 27 mei buigen we ons over de tools die lokale (stedelijke) overheden hebben om zich echt grondig te engageren in de sociale en ecologische issues die bij het voedselvraagstuk komen kijken. We zullen ingaan op onder meer de korte keten, publieke landbouwgronden en armoede. Hans Vandermaelen (Vakgroep Architectuur en Stedenbouw UGent/ILVO) zal deze sessie inleiden.

ANDERE POSTCORONATALKS

Inschrijvingsformulier ‘blijft hangen’? Dan bent u wellicht online met Internet Explorer. Die oude jongen is ook blijven hangen (in de tijd). Probeert u eens een andere browser (chrome, firefox, duckduckgo …). Als het dan nog niet lukt graag een mail naar info@vrp.be.