Activiteiten > VRP Lab Logistiek

05-12-2019 (17.30-20.00 uur)

VRP Lab Logistiek

Voor wie? Ruimtelijk planners, overheden, kennisinstellingen en bedrijven actief in logistiek

In opdracht van en in samenwerking met het Departement Mobiliteit en Openbare Werken organiseert de VRP dit najaar een Lab Logistiek.

Tijdens het lab willen we de bestaande kennis en vraagstukken rond logistiek samenbrengen. We doen dit specifiek vanuit een ruimtelijke bril. Hoe en waar moeten we een plaats geven aan logistiek? Kunnen we hierrond een locatiebeleid voeren en wat zijn dan de locatievereisten voor diverse types van logistieke hubs (distributiecenters, micro consolidation en pick-up points, nano stores, laad-en loszones)? Hoe kan logistiek een plaats krijgen in het mobiliteits- en omgevingsbeleid?

Het VRP Lab is een traject van vier sessies die bij voorkeur allemaal gevolgd worden. Desgewenst kunt u per dag inschrijven.

Lab 1 | Donderdag 10 oktober – 17.30 tot 20.00 uur | Verkenning
Lab 2 | Donderdag 24 oktober – 17.30 tot 20.00 uur | Logistics sprawl versus hubs
Lab 3 | Donderdag 14 november – 17.30 tot 20.00 uur | Stedelijke logistiek
Lab 4 | Donderdag 5 december – 17.30 tot 20.00 uur | Groene Logistiek
De vierde en laatste dag van het VRP Lab Logistiek bekijkt hoe logistieke bedrijven met aangepaste voertuigen en diensten kunnen inspelen op klimaat, gezondheid, modal shift en vergroening van voertuigen. In het kader van de Green Deal Duurzame Stedelijke Logistiek lopen in Vlaanderen al heel wat boeiende projecten. Gert Jan Prummel (Green Deal Zero Emission Stadslogistiek) vertelt hoe onze noorderburen met deze zaken omgaan en vooral hoe het engagement van overheden, bedrijven, kennisinstellingen … resulteert in effectieve oplossingen. Er zijn nog enkele stoeltjes vrij. Als u er graag bij wilt zijn, stuur dan een mail naar hans.tindemans@vrp.be

Meer informatie over de verschillende sessies vindt u hier

Praktisch

TOKO, Statiestraat 139, 2600 Antwerpen-Berchem (vlakbij NMBS-station Antwerpen-Berchem)
Interesse? Mail hans.tindemans@vrp.be