activiteiten

Meeloopstage voor studenten

Krijg als student 5 dagen lang een voorproefje van de job als GOA

Heb je als student Stedenbouw en Ruimtelijke Planning al eens overwogen om na je studies aan de slag te gaan als gemeentelijk omgevingsambtenaar? Nee? Daar wil de VRP graag verandering in brengen!

Er zijn vandaag weinig studenten die solliciteren bij een gemeente of stad als omgevingsambtenaar. Jammer, want onbekend maakt onbemind. Omgevingsambtenaren hebben door hun adviserende functie in het vergunningenbeleid een sleutelrol in het ruimtelijk beleid van Vlaanderen. Weg met het stoffige imago van de ambtenaar! De VRP wil dit belangrijke en uitdagende beroep promoten bij jonge planners.

Wil je een weekje meelopen met een omgevingsambtenaar en ontdekken of deze job iets voor jou is? Stel je dan voor 23 december 2023 kandidaat via het inschrijvingsformulier. De VRP vond 19 Vlaamse gemeenten en één intercommunale die bereid zijn om in het voorjaar van 2024 een stageplaats aan te bieden aan een student. Zij laten je aan den lijve ondervinden wat het beroep van omgevingsambtenaar inhoudt.

Tijdens de stage loop je een week lang mee met de omgevingsambtenaar. Het is niet de bedoeling dat je grote opdrachten vervult maar dat je vooral observeert, leert, ‘meeloopt’ en vragen stelt. Mogelijk kan je hier en daar kleinere taken uitvoeren.

Deelnemende gemeenten

1. Bever

2. Begijnendijk

3. Brasschaat

4. Koksijde

5. Linter

6. Wommelgem

7. Ham

8. Kasterlee

9. Ranst

10. Hoeilaart

11. Interleuven

12. Maaseik

13. Overijse

14. Leuven

15. Kapellen

16. Lint

17. Wuustwezel

18. Sint-Niklaas

19. Ledegem

20. Gent

In onderstaande brochure vind je de uitgebreide kandidaturen van de gemeenten.

Benieuwd naar hoe medestudenten de meeloopstage ervaarden? Bekijk het filmpje!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).