activiteiten

Micro-credential Omgevingsambtenaar

UAntwerpen — Faculteit Rechten

De Universiteit Antwerpen start voor de tweede keer een nieuwe, korte professionele opleiding: Omgevingsbemiddelaar. Dit interdisciplinair programma is speciaal ontworpen voor professionals die betrokken zijn bij ruimtelijke veranderprocessen en communicatie en conflictbemiddeling in ontwikkelingen binnen de bouw- en vastgoedsector.

De omgevingsbemiddelaar speelt een cruciale rol bij het verzoenen van diverse belangen bij ruimtelijke transitieprojecten op kleine en grote schaal, vooral in het licht van groeiende maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, mobiliteit en ruimtelijke verdichting. Deze opleiding is daarom ideaal voor ruimtelijke planners, omgevingsambtenaren, juristen, projectontwikkelaars en andere professionals in de sector.

De omgevingsbemiddelaar werkt zowel preventief als curatief. Via communicatie, onderhandeling of bemiddeling zoek jij als omgevingsbemiddelaar naar effectieve oplossingen die de belangen en rechten van publieke en private actoren op elkaar afstemmen en die aansluiten bij klimaat-, milieu- en ruimtelijke doelstellingen.

Het opleidingsprofiel wordt ontwikkeld via drie programmaclusters:

·      Een grondige wetenschappelijke en ethische situering van de functie van omgevingsbemiddeling

·      Competentie-ontwikkeling binnen vier expertise-domeinen: ruimtelijk, ecologisch, juridisch en sociaal  

·      Integratie van de verschillende competenties via diverse leeractiviteiten: case-behandeling uit de praktijk begeleid door ervaren omgevingsbemiddelaars, intervisie tussen de deelnemers, workshop onderhandeling en deelname aan het kennisnetwerk (alumni, experten, bestuurders, ondernemers) gericht op levenslange professionele ontwikkeling

Programma

U vind het programma hier.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).