Vlaamse Vereniging voor
Ruimte en Planning

  • 29-04-2019
  • 12.00-17.00

Studienamiddag publicatie conceptsubsidie

Lokale kennis- en capaciteitsopbouw

Op 29 april stelt Stedenbeleid een nieuwe e-publicatie voor over de conceptsubsidie – al jarenlang de stuwende kracht achter lokale kennis- en capaciteitsopbouw over stadsontwikkeling. De conceptsubsidie wordt aangewend voor een deskundige begeleiding bij het ontwerp van een stadsvernieuwingsproject. In zijn 17-jarig bestaan leverde de subsidie meer dan zestig studies af. De studienamiddag staat stil bij de resultaten en het afgelegde parcours.

Constructieve en kritische blik

De conceptsubsidie heeft niet enkel visies en (master)plannen voortgebracht, maar heeft ook inzicht geboden in de processen van capaciteitsopbouw binnen lokale besturen en hun administraties. De begeleiding heeft lokale besturen meer knowhow gegeven om aan stadsontwikkeling te doen en met kennis van zaken samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere (publieke) actoren, private partners en burgers.

Met de publicatie wil Stedenbeleid een constructieve en kritische blik werpen op meer dan 15 jaar conceptsubsidies. De publicatie is uiteraard doorspekt met tal van voorbeelden, ervaringen en observaties.

Studienamiddag

Juryvoorzitter Michiel Dehaene bijt de spits af, gevolgd door drie voorbeelden van conceptsubsidies. Gewezen voorzitter André Loeckx sluit de namiddag af met een indringende terugblik op 17 jaar stadsvernieuwing.

praktisch

Museum M | Leopold Vanderkelenstraat 28 | Leuven (Foto: Robin Van Acker)
Meer info en inschrijven via de website van Stedenbeleid

Deze pagina werd aangemaakt op 11 april 2019

©2019 VRP
Alle rechten voorbehouden.