Vlaamse Vereniging voor
Ruimte en Planning

Inschrijvingen afgesloten

Loop stage bij een omgevingsambtenaar!

Project ‘Meelopers 2019’
Deadline: 13 februari

Studenten Stedenbouw en Ruimtelijke Planning ambiëren doorgaans niet de job van omgevingsambtenaar. Jammer, want onbekend maakt onbemind. Door zijn/haar adviserende functie in het gemeentelijk vergunningenbeleid speelt de omgevingsambtenaar een sleutelrol in de ruimtelijke ontwikkeling van gemeenten en dus van Vlaanderen. Net als vorig jaar wil de VRP ook in 2019 dit belangrijke en uitdagende beroep promoten bij jonge planners. Wil je een weekje meelopen met een omgevingsambtenaar en ontdekken of deze job iets is voor jou? Stel je dan tot en met 13 februari 2019 kandidaat!  

De oproep voor ‘gastgemeenten’ werd al gelanceerd. De volgende gemeenten bieden een stageplaats aan:

  • Vilvoorde
  • Interleuven (verschillende gemeenten in het Leuvense)
  • Dilbeek
  • Kraainem
  • Zaventem
  • Edegem.

Van de vorige stage werd een video gemaakt. In Ruimte 38 verscheen een verslag

Praktisch

Heb jij zin om in een van deze gemeenten een week aan de slag te gaan als stagiair bij de omgevingsambtenaar? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier. We vragen je ook om in vijf lijnen je motivatie neer te pennen. Je kunt kandideren tot en met 13 februari. Wij laten je snel weten of je kandidatuur weerhouden werd.

Concreet

Van het moment dat de kandidaturen rond zijn, brengen wij je in contact met de betreffende omgevingsambtenaar. Datum en periode spreken jullie onderling af. Je loopt een week lang mee bij wijze van ‘kijkstage’. Het is niet de bedoeling dat je grote opdrachten vervult maar dat je vooral observeert, leert, ‘meeloopt’ en vragen stelt.  Mogelijk kan je hier en daar kleinere taken uitvoeren. De stage is onbezoldigd. De VRP zorgt voor je verzekering.

Deze oproep kadert in de jongerenwerking van de VRP. Tijdens een van de bijeenkomsten werd de suggestie gedaan om studenten de kans te bieden stage te lopen bij een GSA. Het doel is te tonen wat de job van GSA precies behelst – en studenten zin doen krijgen om dit beroep uit te oefenen.  

 

Deze pagina werd aangemaakt op 10 januari 2019

©2019 VRP
Alle rechten voorbehouden.