Vlaamse Vereniging voor
Ruimte en Planning

Oproep WinVorm

‘Oproep WinVorm’ is een architectuurwedstrijd die West-Vlaamse publieke overheden ondersteunt bij de selectie van goede ontwerpers en ontwerpteams. Het gaat telkens om diverse opdrachten op vlak van bouwkunde, stedenbouw en landschapsarchitectuur. Dit jaar zoeken de provincie West-Vlaanderen, de intercommunales WVI en Leiedal en de Vlaams Bouwmeester ontwerpteams voor twee opdrachten:

1. Visserijmuseum Oostduinkerke

Het gemeentebestuur van Koksijde wil het Visserijmuseum in Oostduinkerke (foto) voorzien van een nieuw gebouw dat een publiek toegankelijk museumdepot en een educatieve ruimte herbergt. In de educatieve ruimte wordt een demonstratiekeuken gepland waar traditionele visgerechten worden bereid. Daarnaast zou er plek moeten zijn om objecten te fotograferen. Ook ruimtes waar objecten tijdelijk bewaard en onderzocht kunnen worden, moeten aanwezig zijn. De nieuwe constructie wordt verbonden met het huidige museum om een vlotte doorgang van bezoekers, medewerkers en depotmaterialen te garanderen. Op de plek waar het nieuwe gebouw moet komen, bevinden zich nu twee rijhuisjes.

2. Uitkijktoren Knokkebrug Houthulst

Het programma HORIZON 2025 wil in de provincie West-Vlaanderen een netwerk van landschapsobservatiepunten realiseren in de vorm van uitkijktorens en belevingsplatformen. De observatiepunten kunnen nieuwe constructies zijn of bestaande gebouwen/torens. Op advies van een expertenjury werden alvast 23 projecten weerhouden. Doelstelling is om de diverse ontwerpteams ideeën en ervaringen te laten uitwisselen. De ontwerpteams dienen dan ook bereid te zijn aan dit ruimer proces te participeren. Het doel van deze specifieke opdracht is het realiseren van een uitkijktoren met belevingsplatform op de site Fort Knocke, waar het kanaal Ieper-IJzer en de IJzer samenkomen.

Praktisch

Ontwerpers en ontwerpteams die zich willen kandidaat stellen, kunnen zich inschrijven via de website tot vrijdag 24 augustus. Ze kunnen hun kandidatuur indienen voor één of beide opdrachten. De selectie van de ontwerpers gebeurt in het najaar. Daarna gaan per project drie ontwerpteams aan de slag. De geselecteerde ontwerpen worden door de opdrachtgever vergoed. Er wordt gemikt op projecten met een investeringsbedrag van maximaal 2 miljoen euro, waaronder een maximum ereloon van € 221.000 excl. BTW.

Meer info vindt u hier: www.west-vlaanderen.be/oproepwinvorm

 

Deze pagina werd aangemaakt op 24 juli 2018

©2019 VRP
Alle rechten voorbehouden.