Nieuws > VRP blikt terug op boeiende ontmoeting met Brent Toderian

VRP blikt terug op boeiende ontmoeting met Brent Toderian

De gerenommeerde Canadese stedenbouwkundige Brent Toderian kwam naar België op uitnodiging van Fietsberaad Vlaanderen. De VRP en UAntwerpen namen van de gelegenheid gebruik om deze topper uit te nodigen voor een studienamiddag op 19 maart 2019 in Antwerpen. Toderian stelt dat de klimaatuitdaging vraagt om radicaal andere mobiliteits- en planningskeuzes. Geld steken in auto-infrastructuur of salariswagens vindt hij onbegrijpelijk. Niet dat we de auto moeten bannen, maar we moeten wel prioriteit geven aan wandelen, fietsen en openbaar vervoer. Dus ook budgettair. Dat heeft niets te maken met ideologie, zegt Toderian, maar met wiskunde.

Naast Toderian kwamen ook Dirk Lauwers (UA), Peter Vermeulen (Ringland) en Maarten Van Acker (UA) aan het woord. De studienamiddag werd beëindigd met een debat tussen Brent Toderian en Antwerps Schepen van Ruimtelijke Ordening, Koen Kennis.

In de pers