Nieuws > Stel je kandidaat voor de Afstudeerprijs 2020

Stel je kandidaat voor de Afstudeerprijs 2020

Deadline: 20 september!

Op de Werelddag van de Stedenbouw (19 november 2020, Beveren-Waas) zal de VRP-Afstudeerprijs worden uitgereikt. Met deze prijs zet de VRP elk jaar een innovatief eindwerk in de kijker. De Afstudeerprijs biedt de winnaar en de genomineerden de kans om hun werk te tonen aan de vakwereld. Zo krijgen ze een eerste opstapje naar een carrière als stedenbouwkundige of ruimtelijk planner.

De winnaar krijgt naast €1200 aan reischeques ook enkele bladzijden in Ruimte cadeau, waarin hij/zij het winnend eindwerk mag toelichten voor een publiek van professionals. Masterstudenten die het academiejaar 2019-2020 afstuderen aan een Vlaamse onderwijsinstelling met een eindwerk dat een ruimtelijk of stedenbouwkundig onderwerp behandelt, kunnen zich kandidaat stellen. De voorkeur van de jury gaat naar werken die de dingen in een ruimer perspectief plaatsen en de schaal van de architectuur overstijgen. Ook vernieuwende ideeën en maatschappelijk relevante thema’s zijn belangrijke parameters. Ben je op dit moment een thesis aan het schrijven? Kan je wat extra motivatie gebruiken? Misschien is het vooruitzicht op een mooie prijs precies wat je nodig hebt! Je kunt je kandidaat stellen tot en met 20 september.

praktisch