Nieuws > Ideeënwedstrijd vergroeningsproject Wenen

Ideeënwedstrijd vergroeningsproject Wenen

“Wenen is een van de Europese hoofdsteden die het meest door hittegolven getroffen worden. Daarom moeten we niet alleen alles in het werk stellen om de klimaatcrisis te stoppen, maar moeten [we] ook onze stad afkoelen met meer groen en meer afkoelingsmaatregelen”, zegt de Stadtrat (schepen) voor klimaatbescherming. Dat staat te lezen op de website van Flanders Trade.

Om te vergroenen deed de stad al beroep op haar bevolking, maar nu wil ze ook professionals inschakelen, en dat in de vorm van een wedstrijd voor projectvoorstellen binnen gans Europa. Ben jij dus architect, urbanist, landschapsarchitect, kunstenaar of designer en wil je een bijdrage leveren aan de vergroening van deze parel in Oostenrijk? Waag je kans!

Meer info vind je op de website van Flanders Trade.