Nieuws > Oproep. Dag van de Trage Weg 2021

Oproep. Dag van de Trage Weg 2021

Organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg

Elk jaar staan tijdens de Dag van de Trage Weg de schijnwerpers gericht op de trage wegen in ons land. Wandelaars, fietsers en ruiters verenigen zich op hun favoriete wegjes, paden en trajecten. Tegelijk onderstrepen organisatoren en deelnemers het belang van aangename en veilige trage wegen voor iedereen. Dit jaar vindt de Dag van de Trage Weg plaats op 16 en 17 oktober.

Ook u kunt een activiteit in uw buurt organiseren: als wandelclub, sportorganisatie, jeugdbeweging, actiegroep, natuurvereniging, wijkcomité, fietsersbond of lokaal bestuur. Het is nog afwachten welke coronamaatregelen zullen gelden in oktober, maar normaal gezien zullen activiteiten op, langs en over trage wegen mogelijk zijn.

Het kan gaan om een wijk- of patrimoniumwandeling, verfraaiingswerken, groenaanplant, een gezinsevenement, plaatsing van naambordjes, inhuldiging van een verkeersveilige verbinding, enz.

Praktisch

Surf naar www.dagvandetrageweg.be, organiseer één van de vele activiteiten in Vlaanderen en reken op ondersteuning en bekendmaking door Trage Wegen vzw.

Vragen? Neem contact op via info@dagvandetrageweg.be of 09 331 59 26.