Nieuws > VIBE lanceert voorbeeldenboek. 'Stedenbouw kan ook zo'.

VIBE lanceert voorbeeldenboek. 'Stedenbouw kan ook zo'.

Begin juni lanceerde VIBE in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu, KU Leuven, VRP, ABLLO en Samenhuizen het voorbeeldenboek ‘Stedenbouw kan ook zo’. Dit boek is geen analyse van wat er allemaal fout loopt. Het is een voorbeeldenboek: het toont aan dat het anders kan. Want ondanks de vele problemen bestaan er ook beloftevolle oplossingen. Dat bewijzen de 57 voorbeelden die in het boek zijn opgenomen. Het boek biedt concrete strategieën aan voor onze steden en dorpen en illustreert die aan de hand van positieve projecten waarin de gezondheid en het welzijn van de mens en de natuur primeren.

Het boek is te koop via uitgeverij Public Space, in de boekhandel en via online platforms zoals bol.com.

Tegelijk kan een workshop of een lezing aangevraagd worden op basis van het boek. Daarvoor kan je contact opnemen met Eva Heuts van VIBE.