Participatie Studio Antwerpen

25.05.2018 Intakegesprek

Op het intakegesprek stelt Beerse ‘Den Hout 2040’ voor. Heist-op-den-Berg vertelt over het project ‘Vergroen je voortuin’. Nijlen presenteert het participatietraject achter het beeldkwaliteitsplan. En de Provincie Antwerpen geeft uitleg bij de participatieve uitwerking van het nieuwe Beleidsplan Ruimte. Het gesprek had plaats in de kantoren van de provincie. Deze Participatie Studio werd financieel ondersteund door het Departement Omgeving en de Provincie Antwerpen.

06.09.2018 LEERDAG 1

Op de eerste leerdag leert Soetkin Goris (Trizone) de deelnemers naar hun participatieproces kijken vanuit de begrippen: doel, beoogd resultaat, methode en evaluatie. De leerdag vond plaats in Beerse.

16.10.2018 leerdag 2

Op de tweede leerdag laat Annette Kuhk (KULeuven) de deelnemers naar hun case kijken vanuit actoren, rollen en posities. Locatie: Heist-op-den-Berg.

08.11.2018 LEERDAG 3

Op leerdag 3 gaat Oswald Devisch (UHasselt) door de volledige participatietrajecten van de deelnemers. Wat was de redenering achter elke stap? Waar zaten spanningen? Waar kwamen die vandaan? De leerdag vond plaats in Nijlen. Na de middaglunch kregen de deelnemers een rondleiding met het beeldkwaliteitsplan van Nijlen als gids. Dat plan werd in 2018 bekroond met de VRP-Planningsprijs.

04.12.2018 LEERDAG 4

Op de laatste leerdag leert Seppe De Blust (Endeavour) de deelnemers participatieve processen bekijken als processen van collectief leren: met wie leer ik? Waarover wil ik leren? Wat moet mijn volgende leerstap zijn? Wie kan mij bij deze stap helpen? In de namiddag onderzoeken de deelnemers hoe ze hun leerinzichten kunnen vertalen in een werkbaar instrument. De leerdag had plaats in het nieuwe provinciehuis van Antwerpen.

lees meer

Participatie Studio Vlaams-Brabant

Participatie Studio Limburg

Participatiestudio Oost-Vlaanderen

Participatie Studio West-Vlaanderen

Terugkomdag