Vlaamse Vereniging voor
Ruimte en Planning

Participatie Studio Antwerpen

07.05.2018 | Intakegesprek

Op het intakegesprek stelt Beerse ‘Den Hout 2040’ voor. Heist Op Den Berg vertelt over hun project ‘Vergroen je voortuin’. Nijlen presenteert het participatietraject achter hun beeldkwaliteitsplan. En de Provincie Antwerpen geeft uitleg bij de participatieve uitwerking van hun nieuw Beleidsplan Ruimte. Het gesprek vond plaats in de kantoren van de provincie. De Participatie Studio – Antwerpen is financieel ondersteund door het Departement Omgeving en de Provincie Antwerpen.

 
 

 

06.09.2018 | Leerdag 1

Op de eerste leerdag leert Soetkin Goris (Trizone) de deelnemers naar hun participatieproces kijken vanuit de begrippen: doel, beoogd resultaat, methode en evaluatie. De leerdag vond plaats in Beerse.

 
 

 
 
 

 

16.10.2018 | Leerdag 2

Op de tweede leert Annette Kuhk (KULeuven) de deelnemers naar hun case kijken vanuit actoren, rollen en posities. De leerdag vond plaats in Heist Op Den Berg.

 
 

 

 
 
 

08.11.2018 | Leerdag 3

Op leerdag 3 gaat Oswald Devisch (UHasselt) met de deelnemers door hun volledige participatietrajecten: wat was de redenering achter elke stap? Waar zaten spanningen? Waar kwamen deze vandaan? De leerdag ging door in Nijlen. Na de middaglunch kregen de deelnemers een rondleiding met het (bekroonde) beeldkwaliteitsplan als gids.

 
 

  

 
 

04.12.2018 | Leerdag 4

Op de laatste leerdag leert Seppe De Blust (Endeavour) de deelnemers participatieve processen bekijken als processen van collectief leren: met wie leer ik? Waarover wil ik leren? Wat moet mijn volgende leerstap zijn? Wie kan mij bij deze stap helpen? In de namiddag onderzoeken de deelnemers hoe ze hun leerinzichten kunnen vertalen in een werkbaar instrument. De leerdag ging door in het nieuwe provinciehuis, Provincie Antwerpen.

©2019 VRP
Alle rechten voorbehouden.