Vlaamse Vereniging voor
Ruimte en Planning

Participatie Studio Limburg

20.12.2018 | Intakegesprek

Het derde leertraject begint opnieuw met een intakegesprek. We zijn te gast in het provinciehuis van de Provincie Limburg. De gemeente Houthalen-Helchteren presenteert het participatieproces achter het Beeldkwaliteitsplan Houthalen-Centrum. De Provincie geeft een toelichting over de opmaak van hun Beleidsplan Ruimte. Borgloon vertelt over de participatieve uitwerking van ontmoetingsplekken binnen het project Dorp Aan Zet. En de gemeente Lanaken geeft een inkijk in de uitwerking van hun Beeldkwaliteitsplan centrum Lanaken. De Participatie Studio – Limburg is financieel ondersteund door het Departement Omgeving en de Provincie Limburg.

 
 

14.02.2019| Leerdag 1

Op de eerste leerdag verkennen de deelnemers samen het begrip ‘participatie’. Seppe De Blust (Endeavour) stelt voor om participatieve processen te benaderen als processen van collectief leren. Vervolgens gaan de deelnemers aan de slag met de eerste van drie basisvragen: “Hoe start ik een collectief leertraject?” De leerdag ging door in Lanaken

 
 

 
 

15.03.2019 | Leerdag 2

De voormiddag van leerdag 2 ging in op de tweede van de drie basisvragen “Hoe stuur ik een collectief leertraject?”. De deelnemers eindigden hun analyse met het uitschrijven van een concrete uitdaging voor een participatieve activiteit. In de namiddag gingen de deelnemers aan de slag met twee technieken om deze activiteit vorm te geven. Jakob Vandevoorde (Endeavour) gaf een toelichting over het ontwerpen van workshopcanvassen en Soetkin Goris (Trizone) over geweldloze communicatie. De leerdag ging door in Houthalen-Helchteren.

©2019 VRP
Alle rechten voorbehouden.