Participatiestudio Oost-Vlaanderen

19.12.2019 Intakegesprek

Het vierde leertraject start in Gent. Aalst stelt het traject voor rond de ontwikkeling van de Immerzeel+ site. De Provincie geeft een inkijk in het afbakeningsproces Kleinstedelijk Gebied Beveren. Sint Niklaas beschrijft het participatieproces rond de herontwikkeling van een school in de stationsomgeving. En Wetteren heeft het over een industriegebied binnen de afbakening van hun kleinstedelijk gebied. De Participatie Studio – Oost Vlaanderen is financieel ondersteund door het Departement Omgeving en de Provincie Oost Vlaanderen.

06.02.2018 Leerdag 1

Op de eerste leerdag verkennen de deelnemers samen het begrip ‘participatie’. Vanuit de studio stellen we voor om participatieve processen te benaderen als processen van collectief leren. In de namiddag gaan we aan de slag met de eerste van drie basisvragen: “Hoe start ik een collectief leertraject?” De leerdag ging door in Aalst.

10.03.2020 Leerdag 2

Op de tweede leerdag komen we samen in Wetteren. We beginnen met het ontwerpen van een participatieve activiteit met de hulp van workshopcanvassen en proberen het hoofd koel te houden met Verbindende Communicatie. In de namiddag gaan we aan de slag met de tweede van drie basisvragen: ‘Hoe stuur ik een collectief leertraject?’

lees meer

Participatie Studio Antwerpen

Participatie Studio Limburg

Participatie Studio Vlaams-Brabant

Participatie Studio West-Vlaanderen

Terugkomdag