nieuws
VRP afstudeerprijs

Afstudeerprijs 2011

VRP afstudeerprijs
Nov
2011

Installing commons in the Afram Territory, Ghana. Tracing the hereafter of dam(n)ed urbanisms as an indigenous landscape

De winnaars Laura Nagels en Enrique Aucha Gomez (KU Leuven) bedachten een ontwikkelingsstrategie voor de riviervallei van de Volta in het Afrikaanse Ghana. In dat gebied werden eind jaren 1960 een stuwdam en een 8.000 km² groot stuwmeer voor elektriciteitsvoorziening gerealiseerd. Bijna vijftig jaar later brengen de studenten de fysieke gevolgen van het infrastructuurproject in beeld. Ze schetsen de patronen van de daaropvolgende periode van gissen en missen, en de dynamiek van de seizoenencycli – maar ook van klimaatverandering. Het werk van Nagels en Gomez onderscheidt zich volgens de jury door zijn verregaande inleving in en analyse van de plaatselijke situatie, die ook op een vernieuwende wijze in beeld wordt gebracht.

Nominaties

  • Scriptie van Michiel Geldof, Basil Descheemaeker, Jeroen Provoost en Alexander Smedts (KU Leuven)
  • Eindwerk van Sally Lierman (UGent)

Jury: Peter David, Carl Dejonghe, Filip De Pau, Frank De Mulder, Mieke Gevaert, Els Huijgens, Peter Janssens (voorzitter), Filip Pittilion en Elisabeth Wouters (secretaris).

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.