nieuws

Heb je als student Stedenbouw en Ruimtelijke Planning al eens overwogenom na je studies aan de slag te gaan als gemeentelijk omgevingsambtenaar? Nee?Daar wil de VRP graag verandering in brengen! Er zijn vandaag weinig studentendie solliciteren bij een gemeente of stad als omgevingsambtenaar. Jammer, wantonbekend maakt onbemind. Omgevingsambtenaren hebben door hun adviserendefunctie in het vergunningenbeleid een sleutelrol in het ruimtelijk beleid vanVlaanderen. Weg met het stoffige imago van de ambtenaar! De VRP wil ditbelangrijke en uitdagende beroep promoten bij jonge planners.

Deadline: 27 januari

Wil je een weekje meelopen met een omgevingsambtenaar en ontdekken of deze job iets voor jou is? Stel je dan voor 27 januari 2022 kandidaat via het inschrijvingsformulier op deze pagina. De VRP vond De VRP vond 13 Vlaamse gemeenten, één intercommunale en één provincie bereid om in het voorjaar van 2022 een stageplaats aan te bieden aan een student. Zij laten je aan den lijve ondervinden wat het beroep van omgevingsambtenaar inhoudt:

 1. Blankenberge
 2. Brasschaat
 3. Damme
 4. Geel
 5. Gent
 6. Grimbergen
 7. Interleuven
 8. Jabbeke
 9. Kontich
 10. Kortessem
 11. Nijlen
 12. Provincie Vlaams-Brabant
 13. Tervuren
 14. Waregem
 15. Wuustwezel

Hier vind je een brochure waarin je alles te weten komt over de deelnemende gemeenten!

Je kan op het inschrijvingsformulier neerpennen welke gemeenten je voorkeur genieten. Eind januari leggen we de lijst met stageplaatsen en die met kandidaat-studenten samen en bekijken we of we voor jou een match kunnen vinden. Wij brengen je dan in contact met de betreffende omgevingsambtenaar. Datum en periode spreken jullie onderling af. Tijdens de stage loop je een week lang mee met de omgevingsambtenaar. Het is niet de bedoeling dat je grote opdrachten vervult maar dat je vooral observeert, leert, ‘meeloopt’ en vragen stelt. Mogelijk kan je hier en daar kleinere taken uitvoeren. De VRP wil van deze stages verslag uitbrengen in de verkiezingseditie van het magazine Ruimte (juni 2022). Daarom zou de stage midden april 2022 afgerond moeten zijn. De stage is onbezoldigd. De VRP zorgt voor je verzekering. Hier vind je het inschrijvingsformulier

Achtergrond

Deze oproep wordt georganiseerd door De Nieuwe Ruimtemakers, een groep jonge planners en vrijwilligers bij de VRP. De Nieuwe Ruimtemakers hebben als doel jonge planners een opstap te bieden naar het netwerk van de VRP. Via deze meeloopstages willen ze de job van omgevingsambtenaar onder de aandacht brengen van studenten, en hen de kans bieden een interessante & leerrijke stage te lopen.

Wil je als jonge planner of student graag deel uit maken van De Nieuwe Ruimtemakers?
Stuur dan een mailtje met je motivatie naar emma.debacker@vrp.be

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).