nieuws
openruimtebeker

Openruimtebeker januari 2020

Fedagrim

openruimtebeker
Jan
2020

Om landbouwers en beleidsmakers dichter bij elkaar te brengen, organiseerde Fedagrim op 4 december 2019 voor het eerst een ‘Landbouwparlement’. Fedagrim is de Belgische federatie van toeleveranciers van machines, gebouwen en uitrustingen en aanverwante diensten voor landbouw en groenvoorzieningen. Voor de eerste parlementsbijeenkomst koos de federatie meteen een gevoelig en gedurfd thema: ‘Landbouw in de open ruimte’. De basis van het gesprek tussen Vlaamse en Waalse parlementsleden werd geboden door het Memorandum, waarin de federatie pleit voor ecosysteemdiensten als sturend element voor de inrichting van de open ruimte. Daarnaast vraagt de federatie om een efficiëntere overheid die het beheer van de open ruimte – waar landbouw en natuur samenkomen – als een strategische prioriteit beschouwt en die de relevante domeinen onder één beleidskoepel coördineert.

Een organisatie die haar nek durft uitsteken voor de open ruimte, zo concludeerde de jury. Bovendien focust Fedagrim op de complementariteit tussen landbouw en natuur, in plaats van ze lijnrecht tegenover elkaar te plaatsen. Een verademing in tijden van polarisatie. Namens de open ruimte: bedankt Fedagrim!

Website Laureaat

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).