nieuws
openruimtebeker

provincie vlaams-brabant

De Openruimtebeker van november gaat naar de dienst Leefmilieu van de Provincie Vlaams-Brabant voor de campagne ‘Leve de Tuin’. Met dit initiatief moedigt de provincie de inwoners van Vlaams-Brabant aan om hun tuin aan te leggen met oog voor biodiversiteit en met aandacht voor het klimaat. De bedoeling is dat de verschillende tuinen een groot biodivers paradijs worden waar dieren, planten en klimaat wel bij varen.

De provincie inspireert haar inwoners met een mindmap en biedt concrete tuintips aan van tuinexperts. ‘Leve de Tuin’, is een klein maar belangrijk initiatief om mensen te sensibiliseren voor het belang van groen. Of: verbeter de wereld, begin in je tuin. Namens de open ruimte: bedankt Vlaams-Brabant!

Hier vindt u alle info over de campagne ‘Leve de Tuin’

De uitreiking van de maandelijkse openruimtebeker is een voortvloeisel van het congres ‘Open ruimte, open blik’ (maart 2016). Initiatiefnemers zijn de VRP, de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), Team Vlaams Bouwmeester, Erasmushogeschool Brussel, Hogeschool Gent, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, KU Leuven en Vrije Universiteit Brussel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).