Vlaamse Vereniging voor
Ruimte en Planning

Ruimte 27

Het VRP-Manifest Mobiliteit, dat in 2015 door een keur van experten werd opgesteld, diende als rode draad voor dit nummer. De topics en auteurs werden geselecteerd aan de hand van de in het Manifest geformuleerde aanbevelingen.

Hun bijdragen voeren u van Limburg via Brussel, Vlaams-Brabant en Antwerpen tot in New York. Het resultaat is – hopen we – een veelzijdige en inspirerende analyse geworden van het huidige mobiliteitsvraagstuk.

Bestel Ruimte 27

Bekijk de inhoudstafel

Lees Ruimte 27 digitaal via Vandenbroele Connect


sneak peek

Op zoek naar een toekomst voor de stedelijke verkeerscollector.

Op de Werelddag van de Stedenbouw editie 2014 reikte de VRP naar jaarlijkse gewoonte de Afstudeerprijs uit. De prijs, die uitzonderlijk inspirerende en innovatieve masterproeven in de kijker zet, ging naar twee laureaten: Rien van de Wall en Marian Plas (beiden VUB). Met zijn streefbeeldstudie ‘De Brusselse kleine ring: conflictgebied tussen stad en auto. Zoektocht naar de toekomst van een stedelijke verkeerscollector’ past van de Wall perfect binnen het verhaal van dit mobiliteitsdossier. De grote verdienste van deze studie is dat de auteur voor dit prangende ruimtelijke en mobiliteitsvraagstuk verder durft te denken dan de meest voor de hand liggende oplossingen.

Deze pagina werd aangemaakt op 23 november 2017

©2019 VRP
Alle rechten voorbehouden.