activiteiten

Beleidsforum: Vooroverleg en dialoog, sleutel tot een betere en snellere vergunning

Op 23 januari 2024 stelt Departement Omgeving hun “Handreiking Vooroverleg” voor. Deze handreiking voor een proactieve dialoog in vergunningstrajecten kwam tot stand via een breed stakeholdertraject met overheden en private spelers.

Ze tonen het resultaat niet aan de hand van lange toelichtingen, maar kiezen voor een interactieve aanpak: u kunt met collega’s en partners aan de onderhandelingstafel tips and tricks uitwisselen over hoe een vooroverleg het vergunningsproces kan verbeteren en versnellen.

U bent uitgenodigd om actief deel te nemen aan diverse gesprekstafels over de inhoudelijke bouwstenen van de handreiking.

Programma

  • Kennismaking met de "Handreiking Vooroverleg”
  • Keynotespeakers: Lorenzo Van Tornhaut, projectontwikkelaar, gastprofessor aan de faculteit architectuur van de KULeuven en bekend van twitter, schetst de kijk van de ontwikkelaar op het vooroverleg; een burgemeester geeft het perspectief van de lokale bestuurder
  • Deelname aan drie gesprekstafels naar keuze over de bouwstenen van de handreiking
  • Slotwoord gevolgd door lunch en netwerkmoment

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).