activiteiten

BENELUX-conferentie ‘Ruimte voor EDO’

Op donderdag 18 en vrijdag 19 november 2021 vindt een Benelux-conferentie plaats voor educatoren, leerkrachten, lerarenopleiders, educatieverstrekkers en andere geïnteresseerden. ‘Ruimte voor EDO’ (Educatie voor Duurzame Ontwikkeling) is het centrale thema, met de klemtoon op duurzaam ruimtegebruik.

Ruimtelijke ordening wordt gezien als een hefboom voor de aanpak van tal van ecologische en maatschappelijke vraagstukken. Welke ruimte is er voor educatie in ruimtelijke vraagstukken? En omgekeerd, wat kan het thema ruimte betekenen in een educatieve omgeving? De Benelux-conferentie over educatie voor duurzame ontwikkeling (EDO) wordt in 2021 door Vlaanderen en het Benelux Secretariaat-Generaal georganiseerd. Dit jaar vindt de conferentie online plaats.

Doel van de conferentie

  • Educatoren helpen bij het bedenken, ontwikkelen en verbeteren van een educatief aanbod.
  • Onderzoeken hoe ruimtelijk bewustzijn gestimuleerd kan worden (cf. eindtermen onderwijs).
  • Onderzoeken hoe ruimtelijke vraagstukken een plek kunnen geven aan het ‘educatieve’.
  • Uitwisseling en netwerkvorming tussen professionals uit België, Luxemburg en Nederland.

Programma

Donderdag 18-11-2021 van 13.30 u. tot 16.40 u.

  • Keynote Leen Gorissen: Hoe kunnen we omgaan met de beschikbare ruimte om de maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden in het belang van iedereen? Welke inzichten biedt de natuur ons hierbij?
  • Workshops

Vrijdag 19-11-2021 van 9.15 u. tot 12.45 u.

  • Keynote Sven De Visscher: Participatieve planning van stedelijke ruimtes/woonomgevingen met kinderen voor een kindvriendelijk beleid en kinderrechten.
  • Workshops
  • Tijd en ruimte om in kleine groep te reflecteren over de conferentie en inspiraties te delen voor de eigen praktijk

Meer info over het programma

Praktisch

Online event. Deelname gratis
Bij de inschrijving kunt u verschillende keuzes maken. U kunt het volledige programma volgen of enkel de plenaire sprekers. Enkel workshops volgen, kan niet. Lukt het niet om beide dagen bij te wonen, kunt u ook kiezen om 1 dag te volgen.

Het Nederlands en het Frans zijn de officiële talen van de conferentie. Er wordt vertaling voorzien tijdens de plenaire sessies en 2 parallel lopende workshops. Dit wordt in het programma aangeduid met NL/FR. 1 workshop vindt in het Engels plaats.

Inschrijven kan via deze link

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E