activiteiten

BODEMFORUM – Samenwerken aan bodemzorg

Hoe kunnen we beter gaan zorgen voor onze bodems? Wat betekent dat, bodemzorg? En waarom reikt bodemzorg verder dan de perceelsgrenzen waarbinnen die bodem is gelegen? Rond deze vragen brengt het Programmateam Grond+Zaken (Open Ruimte Platform) kennis, beleid en praktijk samen ter gelegenheid van de allereerste editie van het Bodemforum. Op het programma: getuigenissen van pionierende bodemzorgers, het oppakken van gedeelde vragen en zelf de handen in de bodem steken.

Voor de eerste editie van het Bodemforum zal Anne van Leeuwen (NL), oprichter van Bodemzicht – leerplek en regeneratief landbouwbedrijf nabij Nijmegen – de nodige inspiratie verzorgen. Daarnaast mag je nog verwachten: leren over de getuigenissen van vele andere pionierende bodemzorgers, zelf de handen in de bodem steken, en het samen oppakken van de vraag hoe we van goede bodemzorg de regel maken, eerder dan de uitzondering! 

PRAKTISCH

Wanneer – 13 oktober 2022

Waar – Hal 5, Diestsesteenweg 104, Leuven

Inschrijven kan via deze link https://omgeving.vlaanderen.be/bodemforum-13-oktober-2022. Ook vind je daar meer informatie over het evenement, en het volledige programma.

Inschrijven kan tot 20 september 2022.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).