activiteiten

Cities making places: hoe versnellen we de transitie naar duurzame steden?

Flanders Technology & Innovation Festival Hasselt

Het Flanders Technology & Innovation Festival Hasselt, dat doorgaat van 16 tot 21 maart, staat in het teken van de cruciale vraag 'Hoe kunnen we de transitie naar duurzame steden versnellen."

Het aanbod op 18 maart is opgebouwd rond de opgaven waar steden en gemeenten voor staan maar richt zich tot iedereen die bij onderzoek, ontwikkeling van ondersteunende tools en instrumenten, uitvoering projecten, participatie van burgers, … rond die opgaven betrokken is. Er is niet één programma dat te nemen of te laten is maar er worden diverse thematische sporen geboden: publiek vastgoed, energiedelen inappartementen, circulariteit, het versnellen van de energietransitie in bestaande stadswijken en dorpskernen, de impact van de natuur in de stad, digitale voorstellingen van de stedelijke omgeving en 'Smart' lokaal bestuur, zo doe je dat.

Je vindt hier de programma's en alle praktische informatie voor de zeven mogelijke invullingen van je studiedag.

Op 21 maart staat de samenwerking en co-creatie tussen verschillende maatschappelijke actoren - van burgers over bedrijven naar overheden en onderzoekers, financiers tot middenveld - centraal bij het aanpakken van lastige en complexe uitdagingen. In 3 aparte werkplaatsen werken de deelnemers in 'gemengde' groepen telkens samen rond een uitdaging: 'Energie-armoede' of 'Veilige schoolomgevingen' of 'Duurzaam toerisme'. In deze sessie wordt er toegewerkt naar een gedeeld inzicht en begrip tussen de diverse stakeholders en een gedeelde probleemstelling en formulering van de opgave. Je vindt hier het programma van de werksessie 'de stad als vraagstuk: van uitgeleefde probleemstellingen naar gedeelde en wervende opgaven'.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).