activiteiten

Connecting Nature Impact Summit Genk 2022

Meer dan ooit moeten we de natuur omarmen en samenwerken aan de groene steden van morgen. In steden is de klimaatverandering, nog meer dan elders, tastbaar. Gelukkig kunnen we er iets aan doen. Groen vermindert luchtvervuiling, voert regenwater af en verkoelt in warme periodes. Investeren in de natuur brengt bovendien veel meer op dan alleen de ecologische meerwaarde. Natuur verhoogt het welzijn en heeft een positief effect op de gezondheid en sociale verbindingen. Natuur biedt ook kansen aan ondernemingen die duurzaam ondernemen, of aan bedrijven die werken aan ‘Nature Based’ oplossingen. En natuurlijk: een groene stad is aantrekkelijker voor bezoekers en dus voor de lokale economie. Kortom, natuur creëert kansen en opportuniteiten.

Van 28 april tot 1 mei is Genk even de groene hoofdstad van Europa. Want gedurende vier dagen vindt hier ‘Genk. Stad vol van natuur’ plaats. Een internationale happening waar lokale, regionale en internationale deelnemers samenkomen om te laten zien hoe de natuur ons leven beïnvloedt, en hoe ‘nature based’ oplossingen een positieve impact kunnen hebben op stedelijke omgevingen.‘

De Connecting Nature Impact Summit maakt hier onderdeel van uit en vindt plaats op 28 en 29 April in het Genkske Thor Park

Dit is een hybride evenement met zowel online als live presentaties, workshops, rondetafelgesprekken, sitebezoeken, tentoonstellingen en performances. Het festival rondt vijf jaar onderzoek af van het Connecting Nature-project, met als uitkomst: innovatieve resultaten en ervaringen die inspiratie bieden aan beleidsmakers, planners en ontwerpers, bedrijven en gemeenschappen in heel Europa.

Meer info en inschrijven via de website

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).