activiteiten

De Europese Green Deal voor lokale besturen

Opleidingsdag van de KU Leuven

Voor lokale besturen is de klimaatcrisis bijzonder ingewikkeld om aan te pakken. De omschakeling naar een klimaatneutrale en circulaire samenleving vergt immers een totale transformatie van onze manier van leven en werken. Met de ‘Green Deal’ heeft de Europese Commissie een traject uitgetekend dat ons hierbij moet begeleiden. De Green Deal wil Europa tegen 2050 klimaatneutraal maken. De Commissie hoopt de geformuleerde beleidsvoorstellen te verankeren in een Europese klimaatwet.

Waarover gaat de Green Deal precies? Wat betekent de vertaling ervan voor het lokale bestuursniveau? Welke rol kunnen lokale besturen opnemen? Hoe krijgen ze hun inwoners mee in het klimaatverhaal? Hoe kan Europa steden en gemeenten helpen om klimaatdoelstellingen te realiseren, en omgekeerd?

Deze opleiding van de de KU Leuven wil lokale besturen vertrouwd maken met de Green Deal en laat zien hoe Europees beleid rond de Green Deal het lokale niveau kan beïnvloeden. U leert anticiperen op uitdagingen en opportuniteiten die zich zullen aandienen. De opleiding focust op onder andere de systemische transitie met alle actoren en alle niveaus en op transitiemanagement.

Praktisch

Park Inn Hotel | Martelarenlaan 36 | 3010 Leuven
Deelname: € 230
Info en inschrijven via de KU Leuven

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.