activiteiten

Debat. De toekomst van vrijgekomen hoeves

Veel hoeves zullen de komende jaren in onbruik raken. Wat is hun toekomst? Welke nieuwe invullingen kunnen ze krijgen? En kan deze nieuwe invulling een hefboom zijn voor een kwalitatieve inrichting van het landschap? Dat zijn vragen die aan bod komen in een debat georganiseerd door Avansa. De thematiek van dit interactieve debat richt zich tot de Vlaamse Ardennen, maar is evenzeer relevant voor vrijgekomen hoeves in heel Vlaanderen.

Sprekers met verschillende achtergronden brengen hun verhaal en bespreken hun ervaringen tijdens dit gemodereerde debat. Zij zullen hun antwoord geven op vragen zoals: wat is de verantwoordelijkheid van het beleidsniveau? Welke kansen zien projectontwikkelaars? Is er aandacht voor natuur en milieu? Wat is de rol van de vergunningsambtenaar? Wat met de boeren? Daarna wordt ingezoomd op specifieke uitdagingen voor de Vlaamse Ardennen: wie kan wat doen? En wat zijn de mogelijkheden voor een kwalitatieve invulling van vrijgekomen hoeves? De keuzes die vandaag gemaakt worden bepalen immers het landschap van de toekomst.

praktisch

De Helix (Departement Omgeving Vlaanderen) | Hoogvorst 2 | 9506 Grimminge
Deelname gratis, inschrijven verplicht via de website van Avansa

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E