activiteiten

Expo 'Stadsvernieuwing is mensenwerk'

+ expo 'Genk is mensenwerk'

In een poging om de steden nieuw leven in te blazen en de stadsvlucht te keren, ontwikkelde Vlaanderen zo’n twintig jaar geleden een project dat het ‘Stadsvernieuwing’ doopte. In de expo ‘Stadsvernieuwing is mensenwerk’, ontdek je hoe dit instrument lokale vernieuwing vleugels gaf.

Fotograaf Bas Bogaerts trok Vlaanderen rond en legde vast hoe nieuwe manieren van wonen, werken, verplaatsen, samenleven en ontspannen door de stadsvernieuwing ontstonden. En documentairemaker Bertrand Lafontaine deed hetzelfde in zes kortfilms. Zo tonen de makers vooral hoe zulke stadsprojecten niet alleen in stenen investeren, maar ook en vooral in mensen.

Initiatiefnemers: Agentschap Binnenlands Bestuur, Team Stedenbeleid
Partners: Joeri De Bruyn (Public Space), Sara Thewissen, Bertrand Lafontaine, Bas Bogaerts, Vormen

De tentoonstelling werd gecureerd door Architecture Workroom Brussels in partnerschap met Team Stedenbeleid.

De expo 'Genk is mensenwerk' presenteert aanvullend een aantal vernieuwende en ambitieuze plannen die in Genk zijn opgestart en de stad fundamenteel zullen veranderen. Denk maar aan het herstel van de Stiemerbeekvallei of de vergroening van het centrum. Plannen die samen met de bewoners worden gemaakt. De expo is daarom ook een ode aan Genkenaars, die zich dag in en dag uit inzetten om van de stad een betere plek te maken.

In de rand van deze expo wordt een uitgebreid programma georganiseerd in samenwerking met Architectuurwijzer en dienst Ruimte: lezingen, rondleidingen, debatten en workshops. Hou de website in de gaten voor het programma.

I.s.m. dienst Ruimte en Architectuurwijzer. De expo 'Genk is mensenwerk' wordt gecureerd door Joeri De Bruyn i.s.m. dienst Ruimte. Scenografie is in handen van Ward Verbakel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).