activiteiten

Fototentoonstelling de afgelegde weg — Stad Antwerpen

De negentiende-eeuwse gordel van Antwerpen 1993 - 2023

Hoe verandert een stad in 30 jaar? Curator Pieter Uyttenhove en fotografen Hans Bol en Georges Charlier geven het antwoord in de fototentoonstellling 'De afgelegde weg. Antwerpen 1993 - 2023'.

Waarom dit project?

Binnen het architectuurprogramma Open Stad van de Europese cultuurhoofdstad Antwerpen ’93 realiseerden coördinator Pieter Uyttenhove en fotografen Hans Bol en Georges Charlier een documentair fotografieproject over de 19de-eeuwse gordel van Antwerpen. Vandaag, 30 jaar later, hebben zij de plekken uit de reeks van 1993 herbezocht en vanuit exact hetzelfde standpunt gefotografeerd. Daarnaast gingen ze op zoek naar de plekken die er binnenkort helemaal anders zullen uitzien. Hun project geeft de aanzet voor een derde (her)fotografiecampagne in de toekomst.

De tentoonstelling in het FelixArchief biedt een unieke kijk op de veranderingen die de stad de afgelopen 30 jaar heeft gekend. Van verdwenen fabrieken, winkels of cafeetjes tot nieuwe woontorens, straten en pleintjes. De stad blijft in beweging. Plekken waar de verandering op til staat, zoals de Slachthuissite, Nieuw Zurenborg of gebieden langs de Ring worden nu vastgelegd als referentiepunt voor toekomstige generaties.

Ontdek dit uniek tijdsdocument in de prachtige ruimtes van het FelixArchief, op exact dezelfde plek van de oorspronkelijke tentoonstelling in 1993.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).