activiteiten
de nieuwe ruimtemakers

Meeloopstage voor studenten

LOOP ALS STUDENT 5 DAGEN MEE BIJ EEN GEMEENTEBESTUUR

Heb je als student Stedenbouw en Ruimtelijke Planning al eens overwogen om na je studies aan de slag te gaan als gemeentelijk omgevingsambtenaar? Nee? Daar wil de VRP graag verandering in brengen! Er zijn vandaag weinig studenten die solliciteren bij een gemeente of stad als omgevingsambtenaar. Jammer, want onbekend maakt onbemind. Omgevingsambtenaren hebben door hun adviserende functie in het vergunningenbeleid een sleutelrol in het ruimtelijk beleid van Vlaanderen. Weg met het stoffige imago van de ambtenaar! De VRP wil dit belangrijke en uitdagende beroep promoten bij jonge planners.

De deadline voor 2023 is verstreken. Stel je volgend jaar opnieuw kandidaat!

Wil je een weekje meelopen met een omgevingsambtenaar en ontdekken of deze job iets voor jou is? Stel je dan voor 23 december 2022 kandidaat via het inschrijvingsformulier op deze pagina. De VRP vond 19 Vlaamse gemeenten en één intercommunale die bereid zijn om in het voorjaar van 2023 een stageplaats aan te bieden aan een student. Zij laten je aan den lijve ondervinden wat het beroep van omgevingsambtenaar inhoudt.

Tijdens de stage loop je een week lang mee met de omgevingsambtenaar. Het is niet de bedoeling dat je grote opdrachten vervult maar dat je vooral observeert, leert, ‘meeloopt’ en vragen stelt. Mogelijk kan je hier en daar kleinere taken uitvoeren.

De deelnemende gemeenten zijn:

 1. Avelgem
 2. Bilzen
 3. Blankenberge
 4. Brasschaat
 5. Damme
 6. Deinze
 7. Gent
 8. Hechtel-Eksel
 9. Herentals
 10. Interleuven
 11. Kapellen
 12. Koksijde
 13. Kortemark
 14. Lievegem
 15. Lint
 16. Pepingen
 17. Putte
 18. Ranst
 19. Sint-Katelijne-Waver
 20. Wetteren
 21. Wommelgem

Hier vind je een brochure waarin je alles te weten komt over de deelnemende gemeenten.

In januari proberen we iedereen hun voorkeur te matchen aan een stageplaats en brengen we studenten en gemeenten op de hoogte. Daarna kan je afspreken met de gemeente wanneer je stage precies zal plaatsvinden. 

De deadline voor kandidaatstelling is verstreken. Stel je volgend jaar opnieuw kandidaat!

Wil je op de hoogte blijven van het VRP aanbod voor studenten? Stuur een mailtje naar emma.debacker@vrp.be

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).