activiteiten

Gratis workshop. Toolbox ‘Bouwcode als klimaattool’

Sorry, volzet!

In opdracht van de provincie Vlaams Brabant, VVSG en de steden Mechelen & Leuven ontwierpen de VRP, Bond Beter Leefmilieu en Voorland een gloednieuwe toolbox: ‘De bouwcode als klimaattool’. Het pakket bestaat uit een handboek en digitale worksheets.

De toolbox helpt je bij de concrete vertaling van klimaatdoelen naar de bouwcode (stedenbouwkundige verordening). We hanteren daarbij vijf thema’s: hemelwater, groen, energie, mobiliteit en bouwen. Daarbovenop wordt verduidelijkt hoe je de bouwcode kunt inzetten naast andere (ruimtelijke) instrumenten en hoe je helder communiceert met burgers.

De inhoud werd opgebouwd met de medewerking van experten en specialisten, lokale en bovenlokale besturen en juristen van het Departement Omgeving.

In het kader van de finalisering van de toolbox bieden we 3 Vlaams-Brabantse gemeenten een GRATIS workshop aan. Een workshop bevat idealiter 6 tot 8 personen uit verschillende diensten (omgevingsambtenaren, milieuambtenaren …) en bevoegde mandatarissen.

Duur: anderhalf tot 2 uur.

Foto: Kelly Sikkema/Unsplash

praktisch

Deze workshop is volzet!

Te laat?

Noteer alvast 16 juni in je agenda! Dan organiseren we een lanceringsevent met workshops in Leuven i.s.m. de provincie Vlaams-Brabant. In december volgt tenslotte een kennisdelingsmoment van lokale besturen over de bouwcode in opdracht van de VVSG.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).