activiteiten

Inspiratiebezoek ‘Bouwen met de natuur - Ervaar biofiele architectuur’

Op dinsdag 12 september kan je samen met VIBE de grens over trekken en vier inspirerende projecten in Nederland bezoeken waarin de integratie van natuurlijke elementen en de connectie met de natuur centraal staan. In Coffeelab, Natuurhuisje, de Biomimicry Academie en De Verwondering ervaar je zelf de vele voordelen van biofiele architectuur.

Afspraak om 8u30 aan het station Antwerpen-Berchem waar je de bus neemt richting Breda.

Coffeelab is een project van interieurontwerper Studio Lime. Dit bureau integreert de principes van ‘biophilic design’ interieurs en creëert zo een groene oase van rust. Het biodynamische lichtsysteem in Coffeelab volgt het natuurlijke dag- en nachtritme waardoor de bezoekers zich energieker voelen en zich beter kunnen concentreren. Daarnaast staat ook een bezoek aan Natuurhuisje van StudioLime op de planning. Dit project zet sterk in op bouwen met de natuur. Biobased materialen, de integratie van natuurlijke elementen, natuurlijk kleurgebruik en het gebruik van hout zijn enkele noemenswaardige eigenschappen.

De volgende stop is Boxtel waar architect Lydia Fraaije (FRAAi architecten) je meer vertelt over de Biomimicry Academie. De Biomimicry Academie ondersteunt bedrijven en organisaties om de principes van biomimicry zelf in de praktijk te brengen. Na de lunch krijg je een rondleiding doorheen de Biomimicry Academie en de andere projecten.

Tot slot bezoek je in Almere de basisschool De Verwondering van ORGA architect. Dit project won in 2023 de Europese én de internationale Stephen R. Kellert Biophilic Design Award. De natuur is het leidende principe in deze schoolomgeving met onder andere een grote natuurlijke tussenruimte voor gemeenschappelijke functies. De vele natuurlijke elementen zorgen voor gezonde ruimtes en een optimale leer- en speelomgeving. ORGA architect bouwde De Verwondering ook ‘van de natuur’ met materialen uit een natuurlijke en biobased oorsprong.

Aankomst aan het station Antwerpen-Berchem wordt voorzien rond 19u.

8u30               Vertrek bus stationAntwerpen-Berchem

9u30               Bezoek Coffeelab, Breda – StudioLime

10u15              Bezoek Natuurhuisje, Breda – StudioLime

11u00              Rit richting Boxtel

12u00             Introductie Biomimicry Academie,Boxtel – Lydia Fraaije

12u30             Kruidplukwandeling en lunch

13u30             Rondleiding Biomimicry Academie,Boxtel – Lydia Fraaije

14u45             Rit richting Almere

16u00             Bezoek basisschool De Verwondering,Almere – ORGA architect

17u00             Rit richting stationAntwerpen-Berchem

19u00             Aankomst aan stationAntwerpen-Berchem

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).