activiteiten

Inspiratiedag Educatie voor Duurzaam Ruimtegebruik

Op deze inspiratiedag van Duurzaam Educatiepunt staat educatie voor duurzaam ruimtegebruik centraal. Duurzamer omgaan met onze ruimte is belangrijk en educatie kan een rol spelen in de mindshift die hiervoor nodig is. Samen met Duurzaam Educatiepunt zoek je uit hoe je educatie voor duurzaam ruimtegebruik concreet kan aanpakken. Dit via boeiende sprekers en een bonte mix van korte en langere binnen- en buitensessies. Er is ook tijd voor uitwisseling en ontmoeting.
Waarom

Educatie voor duurzaam ruimtegebruik kan meer inzicht bieden in de systemen die ons ruimtegebruik beïnvloeden en in de impact van ons eigen gedrag op de schaarse ruimte. Daarenboven zet educatie voor duurzaam ruimtegebruik ook in op competenties die nodig zijn om tot dialoog te komen, verschillende standpunten te onderzoeken, na te denken over voor- en nadelen van bepaalde keuzes en daarna te kunnen handelen.  Duurzaam Educatiepunt organiseerde eerder al een tweedaagse online Beneluxconferentie en drie webinars in het teken van educatie voor duurzaam ruimtegebruik.

Doel
  • Een hulp zijn voor educatoren bij het bedenken, ontwikkelen, verbeteren… van een educatief aanbod.
  • Educatoren laten ontdekken hoe we kunnen werken aan ruimtelijk bewustzijn conform de eindtermen in het (secundair) onderwijs
  • Onderzoeken hoe bij processen van ruimtelijke inrichting educatie aan bod kan komen en kinderen/jongeren/burgers echt kunnen participeren.
  • Uitwisseling en netwerkvorming stimuleren over ‘educatie voor duurzaam ruimtegebruik’

Keynote

Bram Dewolfs is educator, leerkracht, activist, mede-oprichter van Urban Foxes & de Academy for Urban Action (AUA) én keynote spreker op deze inspiratiedag. Zijn expertise ligt op het gebied van participatieve stedenbouw, het ontwikkelen van non-formele educatie tools, placemaking, civic design en urbane pedagogie. Hij neemt ons mee in zijn verhaal over experimenteel stedelijk jeugdwerk, de kracht van non-formele educatie, action research en jeugdempowerment.  

Keuzesessies

Na een inspirerende uiteenzetting door Bram Dewolfs volgt een boeiende mix van keuzesessies.

Pauzes

Ideaal om te netwerken:

  • Lunch tussen 12.30 u. tot 13.30 u.
  • Netwerkdrink vanaf 16.00 u. tot 17.00 u.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).