activiteiten

Inspiratiedag. Speelplaats met toekomst.

Met veel durf en enthousiasme maken Vlaamse scholen alsmaar vaker interessante speel- en leeromgevingen van hun betonnen vlaktes. Kinderen & jongeren worden via kleine en grote ingrepen gestimuleerd om te bewegen in een meer natuurlijke omgeving.

Sommige scholen onderzoeken hoe ze de speelplek kunnen delen met andere gebruikers, in het bijzonder het jeugdwerk. Anderen stellen de ruimte na de schooluren ter beschikking voor kinderen en jongeren uit de buurt. Zo worden deze speelplaatsen extra kwaliteitsvolle jeugdruimtes in onze dichtbebouwde regio. 

Drie jaar speelplaatsonderzoek

Op dinsdag 19 oktober stelt De Ambrassade samen met partner MOEV de resultaten van 3 jaar speelplaatsonderzoek voor op de Inspiratiedag ‘Speelplaats met Toekomst’. De studiedag richt zich tot scholen, lokale besturen, Vlaamse beleidsmakers en het jeugdwerk. Het onderzoek legt de focus op ‘bewegingsvriendelijkheid’ en ‘gedeeld gebruik’ van speelplaatsen naar aanleiding van een projectoproep van de Vlaamse Overheid (2019). Experten en beleidsmakers zullen debatteren over het maatschappelijk belang van de speelplaats. Verschillende interessante projecten uit het werkveld bieden volop inspiratie

Benieuwd hoe scholen van hun speelplek een groene, gevarieerde speel- en leeromgeving hebben gemaakt met meerwaarde voor de wijk en het jeugdwerk? En welke ondersteuning van de lokale besturen, onderwijskoepels en Vlaamse Overheid ze daarbij nodig hebben? Dan is deze online Inspiratiedag iets voor jou. Je mag een interactieve voormiddag verwachten boordevol goeie ideeën.
De Inspiratiegids krijg je er gratis bovenop.

praktisch

De Inspiratiedag is gratis, inschrijven verplicht.
Meer info en inschrijven via de website van de Ambrassade

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E