activiteiten

INSPIRATIEDAG TUINSTRATEN

Het klimaat wordt steeds extremer. Iedereen heeft ondertussen de effecten van de droogte, hitte, overstromingen,… kunnen zien of ervaren. Steden en dorpen zijn niet hittebestendig genoeg en ons landschap is té verhard. Dat er actie en aanpassingen nodig zijn is ondertussen ook duidelijk. Maar hoe begin je daaraan? Wie moet hierin het voortouw nemen? Het omvormen van straten tot tuinstraten is volgens organisator Commons Lab vzw alvast een klein maar belangrijk begin.

“Een Tuinstraat is voor ons een straat die de bewoners samen aanpakken, waar ze hun eigen ideeën en noden vormgeven. Een straat waar buren werken aan vergroenen, verblauwen en verbinden. Een straat waar de bewoners, onderling en met het lokale bestuur, afspraken maken over het beheer ervan. Een straat van iedereen, voor iedereen.”

Tijdens de inspiratiedag buigt men zich over hoe je via collectieve actie in straten de klimaatadaptatie kan versnellen, en de samenleving veerkrachtiger kan maken. De dag is dan ook gericht aan ambtenaren, beleidsmakers, planners, stedenbouwkundigen, ondernemers, socio-culturele werkers, burgercollectieven en tuinstraat-enthousiastelingen.

PRAKTISCH: 

  • Locatie: Vergadercentrum De Stroming, Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen
  • Timing: De Inspiratiedag Tuinstraten vindt plaats op vrijdag 14 oktober 2022 in de Nationalestraat te Antwerpen. Iedereen is welkom vanaf 9u, het programma start om 09u30 stipt en eindigt om 15u30. U kiest in de namiddag uit tien verschillende praktijksafari’s (geef uw voorkeur door via het inschrijvingsformulier. Nadien kunnen ze nog terecht op de slotreceptie.
  • Prijs:  Vrije bijdrage (incl. lunch), richtbedrag 10 euro per persoon. Deze mag u storten op het rekeningnummer van Commons Lab vzw (BE37 0018 2921 9128) met vermelding van “naam – inspiratiedag tuinstraten”.
  • Meer info: bij koen@commonslab.be 

Inschrijven kan voor 7 oktober op de website van Commons Lab vzw.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

PS: check je je spambox voor de bevestiging? Pas nadat je bevestigt zal je de nieuwsbrief ook effectief ontvangen ;-).