activiteiten

Internationaal PLPR Congres

With or without limits

Van 7 tot 11 februari 2022 vindt de jaarlijkse conferentie van de International Association on Planning, Law, and Property Rights (PLPR) plaats in Gent. Een ideale gelegenheid voor Vlaamse experten, om inzichten uit te wisselen met vakgenoten uit andere Europese landen – en als COVID het toelaat, ook uit andere werelddelen.

Urban sprawl in Vlaanderen – in debat met internationale experten

De Faculteit Architectuur van KU Leuven, de Faculteit Recht en Criminologie van Universiteit Gent en het Departement Omgeving van HOGENT hebben de krachten gebundeld om een honderdtal internationale experten te verwelkomen op deze conferentie over planning, recht en eigendomsrechten in een wereld waar maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, urban sprawl, betaalbaarheid en ongelijkheid steeds meer de kop opsteken. Kon u zelf geen abstract voor een presentatie indienen? Geen zorgen! De keynotelezingen van Hans Bruyninckx van het Europees Milieuagenschap (08/02), Patricia Popelier van de Universiteit Antwerpen en Frank Vastmans van KU Leuven (10/02) zijn online te volgen na inschrijving. Verder kunnen geïnteresseerden ook op 10/02 zowel online als fysiek aansluiten in Gent. Vlaamse experts zullen er met de internationale PLPR-gemeenschap debatteren over mogelijke strategieën om suburbanisatie af te remmen en te verminderen.

Praktisch

Meer informatie vindt u op de website van PLPR Congres 2022
Gratis inschrijven kan via deze link

Foto: Reporters

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

M A I L E R L I T E