activiteiten

Lezing Korteknie Stuhlmacher: Architectuur in samenhang

Op 25 november komt Mechthild Stuhlmacher van het Nederlandse bureau Korteknie Stuhlmacher Architecten in C-mine praten over architectuur in samenhang, ‘embedded architecture’.

“Architectuur is een dienende discipline. Als architecten staan we niet op het podium, we zijn en maken het podium. Ruimtes ontwerpen die mensen willen en kunnen gebruiken en bewonen, betekent vaak het tegenovergestelde van het ontwerpen van dingen, objecten. De lezing gaat over het vieren van de bescheidenheid, het verdwijnen in het landschap, het omarmen van het materiaal, het verwelkomen van het onontworpene en het meebewegen met processen van groei en veroudering.”

Ze vertelt o.a. over het Predikheren in Mechelen, dat de Onroerend Erfgoedprijs 2020 won. Veertig jaar lang stond de Predikherenkerk leeg, nu is het een stemmige bibliotheek. Korteknie Stuhlmacher Architecten heeft een mooi palmares van Belgische projecten en ze werken hier ook heel graag. In België is er meer vrijheid in het ontwerpen, vergeleken met de standaardisatie in Nederland. Ook in eigen land krijgt het Nederlandse bureau verdiende erkenning: Korteknie Stuhlmacher was één van de vijf genomineerden voor de prijs voor Architect van het jaar 2020.

Foto: Predikheren, stadsbibliotheek Mechelen. Copyright Korteknie Stuhlmacher Architecten

Praktisch

C-mine Genk
Deelname 12 euro (7 euro voor studenten) -> Meer info
Tickets reserveren kan via deze link.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elke maand een overzicht van de VRP-activiteiten, events van derden en het laatste nieuws uit de vakwereld. Heet-van-de-naaldnieuws verneem je via onze nieuwsflitsen.

Dank je! Uw inzending is ontvangen!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.